1976702.jpg

Helppo suklaakakku<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />150 g leivontamargariinia

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 tl kanelia

2 rkl kaakaojauhetta

2 munaa

½ dl vispikermaa

1 dl vahvaa kahvia

 

kuorrutus: 100-150 g tummaa leivontasuklaata

koristelu: suklaarouhetta

 

Voitele ja leivitä n. 1,8 l:n rengasvuoka korppujauhoilla (ite en oo koskaan mitannu vuoan tilavuutta, mielestäni normaali kahvikakkuvuoka käy hyvin).

 

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseoksen joukkoon kananmunat, kerma, hieman jäähtynyt kahvi ja sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla, älä vatkaa. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 °C 50 – 60 min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kuorrutusta varten sulata tummasuklaa joko vesihauteessa kattilassa, tai mikrolla vähäisellä teholla (esim. 40% teholla) 30 s jaksoissa. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Ripottele suklaarouhe jähmettymässä olevan suklaan päälle (niin että tarttuu vielä, mutta ei sulata rouhetta).