Mandariinikeikaus oli kevyttä ja raikasta. Vielä makoisammaksi se muuttui kun kiehautin sille appelsiinikastikkeen kaveriksi. Namia!

686846.jpg

Aurinkoinen mandariinikeikaus

(12:lle)

Vuoan pohjalle:
1 tlk säilykemandariinia (298/175 g)
Taikina:
125 g Sunnuntai-margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl säilykemandariinin lientä tai mehua (itse käytin mandariini-rypälemehua)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeeseen. Leikkaa tasapohjaisen pyöreän (halkaisija n. 22 cm) kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi. Valuta säilykemandariinit ja levitä ne vuoan pohjalle.

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne mandariiniliemen kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan mandariinien päälle. Paista kakkua uunin keskitasossa 30-35 minuuttia.

Kumoa kakku hiukan jääähtyneenä ja irrota leivinpaperi varovasti kakun päältä.

Kastike kakulle oli tällainen:

Appelsiinikastike

  • 2 ½ dl appelsiinimehua (itsepuristettuna käy mainiosti ;))
  • 1 ½ rkl maissisuurustetta
  • 2 rkl margariinia
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 rkl raastettua appelsiininkuorta

Sekoita mehu ja suuruste. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, kuoriraaste ja mehuseos koko ajan sekoittaen. Kun seos paksuuntuu, nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Tarjoa haaleana mandariinikeikauksen kyljessä ja pala mandariinikeikausta menee alas aivan ennätysvauhtia! ;)