Kaapissa oli jämät kookospussista ja kuivatuista mansikoista ( joita olin ostanut joskus kevätmarkkinoilta, ei siinä mitään, älyissään tuntuvat vielä olevan), joten sain the great idean tehdä muffineja, johon ne kätevästi menisi. Maku-yhdistelmä sopi hyvin yhteen. Muuten menin ihan perusmuffinien ohjeella, joka oli seuraava:

693003.jpg

Vaivattomat muffinit  16 kpl

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

 2 munaa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl sokeria

1 dl kermaviiliä tai piimää - tätä ei ollu jäkiskaapissa, laitoin sen tilalta mansikkaviiliä :P

1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Täyte-ehdotelmia:

 2 dl puolukoita tai viinimarjoja TAI 2 dl pieniä omenakuutioita TAI 1 dl rusinoita TAI aprikoosisuikaleita TAI 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta TAI 1 dl kookoshiutaleita TAI 1 dl minttusuklaarakeita hienonnettuna + muutamia minttusuklaarakeita piiloteltuna taikinaan.

 

Sekoita munat ja sokeri esim puuhaarukalla, ei tarvitse vatkata. Lisää joukkoon kermaviili sekä rasvasula, sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet ja marjat. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se tasoittuu.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskiritilätasolla 200 asteessa n 15 minuuttia.

Itse laitoin vajaan desin kookospähkinähiutaleita ja desin kuivattuja mansikoita leikattuina pieniksi paloiksi. Nämä sitten sekoitin taikinaan ennen sen muffinivuokiin jakoa.

Vaikken kova kookos-fani olekkaan nämä upposi ja nopeesti, ehkäpä sen takia, että kookoksen maku ei ollut hallitseva, vaikka se sieltä erottuikin! Ja muutkin tais tykätä siitä päätellen miten nopiaa hävisivät...