692921.jpg

 

Karjalanpiirakat<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Täyte:

2dl vettä
2dl riisiä
8dl maitoa
1tl suolaa                                                                                                                                            
Kuori:                                                                                                                                                  

2dl
kylmää vettä
1tl
suolaa
1,5dl
vehnäjauhoja
3,5dl
ruisjauhoja                                                                                                                                 
Voiteluun:                                                                                                                                            

1dl vettä
50g
margariinia

Kiehauta vesi, lisää riisit. Keitä, kunnes vesi imeytyy riiseihin. Lisää maitoa alussa <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 dl ja loput myöhemmin. Keitä pienellä lämmöllä välillä sekoittaen 40-50 min. Mausta kypsä puuro suolalla.                                                                                                                                    
Sekoita kuoritaikina tasaiseksi ja käteen tarttumattomaksi. Laita jokaiselle kuorelle runsas ruokalusikallinen täytettä.

692919.jpg
Ensimmäinen riisipiirakka... ikinä xD                                                                                                        
Paista 300 asteessa 15 minuuttia. Kiehauta voiteluainekset ja voitele uunista tulevat piirakat heti.

Kotileipurin kommenttina mainittisin, että täytettä saa laittaa melkeinpä kaks runsasta lusikallista, jos pitää karjalanpiirakoista sellasina kuin ne täällä päin Suomee on (Etelä-Savo). Sitten tuppaa vaan käymään niin, että täyte meinaa loppuu kesken.. aattelinkin kasvattaa täytteen määrää noin 25 % seuraavan kerran. :)