Tein äidilleni vadelmakakun, ja hän ilahtui siitä kovin. :) Olen tämän ottanut jonkun (valitettavasti en enää muista kenen) blogista joka oli ottanut sen lintu75:n blogista, ja vähän pienentänyt ohjetta. Näinhän tää menee. ;)
Siis seuraavasti tehkää niin hyvä tulloo!
Valkosuklaa-vadelmakakku
Pohja:
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vatkataan ja muut aineet sekaan. Vuokaan, uuniin 175 astetta 35 minuuttia.
Vadelmamousse:
- 4 liivatelehteä
- 2 dl vispikermaa
- 1 dl ranskankermaa
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3/4 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 200 g vadelmia soseutettuna
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet 2 rkl:seen kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Valkosuklaamousse:
- 2 munaa
- ½ dl sokeria
- 2 dl kermaa
- 200 g valkosuklaata
- 5 liivatelehteä
Vaahdota munat ja sokeri sekä kerma. Sulata suklaa, yhdistä vaahdot ja suklaa. Liuota liivatelehdet taas pariin rkl:seen kuumaa vettä ja sekoita joukkoon.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta maito-vaniljasokeriseoksella. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle vadelmamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.
Päälle tulee n. 200 g pakastevadelmia ja kahdesta desilitrasta vettä + 1 dl:sta hyytelösokeria keitetty kiille. Kuorrutukseen n. 4 - 5 dl kermaa.
Kommentit