Vierailtuani Lallatilaan blogissa oli taas pakko nostaa pizza pronto pöydälle ja tehdä... pizzaa!!! Hyvä niin, koska on se vaan semmonen vehje, jolla saa maar todella hyvää pizzaa. :D

 

 

Pizza

 

pohja

 

2 ½ dl vettä

5 dl pizzajauhoja

1 pussi hiivaa

 

täyte

 

tomaattipyreetä laimennettuna ketsupilla

juustoa

tonnikalaa

herkkusieniä

katkarapuja

 

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Sekoita jauhot ja hiiva yhteen. Sekoita jauhot ja vesi. Vaivaa taikinaksi ja anna sen kohota puolisen tuntia.

 

Jos teet isoja pizzoja, jaa taikina 3 osaan, jos taas pieniä, jaa se 6 osaan. Kaulitse pohja melko ohueksi. Paistaessasi pizza prontolla on hyvä jauhottaa kaulinalusta runsaasti, näin pizzan saa helpommin lapioille.

 

Levitä pohjien päälle tomaattipyree, ripottele seuraavaksi juustoraaste ja sen jälkeen muut täytteet. Ripottele pizzojen päälle oreganoa ja basilikaa. Jauhota pizzalapiot ja siirrä pizza leivinpaperilta valmiiksi kuumennetun pizza pronton kivelle. Pieniä pizzoja tehdessäsi eka kypsyy vähän alle 5 minuutissa, loput siinä kolmessa ja puolessa. Isoja pizzoja paistaessa eka ottaa semmoisen 7 ½ minuuttia ja loput kypsyvät noin kuudessa minuutissa.