Savonlinnan torilta saa aivan älytsin hyviä kebab-möttösiä. Niiden innoittamana oli pakko kehitellä oma möttösresepti. Kyllä kannatti! :D Ensi kertaa ajatellen voisin tosin ostaa kaupasta jotain pikkasen tujumpaa kastiketta niin sais vielä enemmän potkua.

 

786812.jpg

 

Möttöset<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

8 kpl 

 

2 ½ dl vettä

1 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl siirappia

½ dl öljyä

6-6 ½ dl hiivaleipävehnäjauhoja

 

täyte:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />70 g tomaattipyrettä

50 g tomaattiketsuppia

basilikaa

oreganoa

paprikajauhetta

valkosipulijauhetta

120 g emmentaljuustoraastetta

250 g kinkkusuikaleita

227/145 g ananasmurskaa

 

Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Mittaa veteen siirappi ja suola ja sekoita. Sekoita leivinjauhe hiivaleipäjauhoihin ja kaada ne hitaasti samalla sekoitellen veteen. Kun jauhoista on pari desiä jäljellä, kaada kippoon öljy ja sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Laita taikina kohoamaan lämpöiseen paikkaan n. 45 minuutiksi.

 

Tee tomaattikastike sekoittamalla tomaattipyree ja ketsuppi + mausteet sekaisin.

 

Jaa taikina kahtia. Kaulitse taikinapala suorakaiteeksi. Leikkaa pizzapyörällä taikina neljäksi suikaleeksi. Levitä suikaleelle tomaattikastike, juustoraaste ja muut täytteet. Älä levitä täytettä koko matkalle, jätä molempiin päätyihin tyhjää tilaa n. 4 cm. Taittele niin, että ensiksi taitat itsestäsi katsoen tyhjän alueen täytteen päälle, sitten pyöräytät sen ympäri, niin että kolmannes suikaleesta jää näkyviin. Taita viimeinen kolmannes keskelle.

 

Asettele möttöset uunipellille leivinpaperin päälle saumakohta alaspäin. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä leivinliinan alla, kuori pehmenee.