Nää vaatii vähän enemmän aineksia ja aikaa, mutta maku korjaa tekemisen vaivaa! :D Ohjeen nappasin kirjasta nimeltä Women's Weekly, tämän herkullisen reseptikokoelman sain joululahjaksi ystävältäni Eliseltä. :) Tässä kirjassa on niin monia kokeilua kaipaavia ohjeita.

1394873.jpg

Crunchy muesli cookies<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />90 g rolled oats

150 g plain flour

220 g caster sugar

2 tsp ground cinnamon

35 g dried cranberries

55 g finely chopped dried apricots

70 g slivered almonds

125 g butter

2 tbsp golden syrup

½ tsp bicarbonate of soda

1 tbsp boiling water

 

Preheat oven to slow, 150 ºC. Grease oven trays; line with baking paper.

 

Combine oats, flour, sugar, cinnamon, dried fruit and nuts in large bowl. Melt butter with golden syrup in small saucepan over low heat; add combined soda and the boiling water. Stir warm butter mixture into dry ingredients.

 

Roll level tablespoons of mixture into balls, place on trays 5 cm apart; flatten with hand. Bake about 20 minutes; cool cookies on trays.