Sadepäivän piristykseksi päätin paistaa lettuja. Vaihtelun vuoksi normi lettujen tilalta tein porkkanaisen version. Koneeltani löysin joskus aikoja sitten onkimani porkkanalettujen ohjeen ja siinä sitten ihmettelin kun taikinaan ei käsketty laittaa ollenkaan margariinia, mutta uskoin ohjetta ja hyvä niin. ;) Maistuivat hyviltä, mutta porkkanan maku oli aikas mieto. Jos pitää tujummasta porkkanan mausta, on varmaan viisainta jättää soseuttamatta porkkanat ja käyttää sen sijan raastetta taikinassa.

Porkkanaletut

 

2 munaa

5 dl maitoa (laitoin puolet maitoa, puolet vettä)

2½ dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

250 g keitettynä soseutettua porkkanaa

½ tl kardemummaa

Paistamiseen öljyä tai voita

 

1. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää muut aineet.

2. Anna taikinan turvota noin tunnin ajan.

3. Paista taikinasta riittävän kuumalla pannulla kauniin ruskeita pikkulettuja.

4. Vie kohti ääntä ja syö. :D Maistuu hyvältä boysenmarjahillolla.