Vähän laiskaan tahtiin olen päässyt kokeilemaan noita pullakirjan ohjeita, joten tässä on vasta toinen menossa. :P Mustikoita ku teki mieli, niin päätin koittaa ohjetta nimeltä "Äidin mustikkapulla". Oikeastaan tällä ei ole hirveästi pullan kanssa tekemistä, mutta mielikuvan pullan mausta tuo kyllä kardemumma. :P Kelpo mustikkapiirakka, mutta ei yllä ylimpään namistus-kategoriaan.

1863872.jpg

Äidin mustikkapulla<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

2 munaa

1 ½ dl sokeria

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2 dl maitoa

125 g margariinia tai voita

2 tl hienonnettua kardemummaa

4 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

 

väliin:

3 dl mustikoita

½ dl sokeria

 

pinnalle:

tomusokeria

 

Sekoita munat ja sokeri kulhossa esimerkiksi puuhaarukalla. Lisää joukkoon maito, sulatettu vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma. Sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.

 

Kaada kolmasosa taikinasta voideltuun tasapohjaiseen vuokaan (halkaisija 24-26 cm). Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta pinnalle.

 

Paista leivonnaista 175-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55 minuuttia.

 

Anna pullan jäähtyä vuoassa 20-30 minuuttia ja kumoa se siten varovasti ensin toiselle lautaselle ja edelleen tarjoiluastiaan, niin että paistopinta tulee päälle. Anna jäähtyä.

 

Siivilöi pullan pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

 

**

Jos haluaa taikinan riittävän kolmeen kerrokseen, kuten ohjeessa sanotaan, kannattaa valita vuoka, joka on lähempänä tuota 24 cm halkaisijaa. Itselläni ei suuremman vuoan kanssa tahtonut taikinaa riittää päällyskerrokseen. Ja pullan kumoamiselta välttyy, kun valitsee irtopohjavuoan. (Laiska ku oon. :D)