...mukillinen kahvia ja pizzamuffini. Maiskis et on hyvää ja täyttävää! :) Tän annoksen jälkeen pärjää pitkään. Maku on aika pro, mutta itse kaipaisin ehkä vähän tomaattisempaa makua, kenties tomaattipyreen aikaansaamana(?)

1789108.jpg

Kinkku-tomaatti-sipulimuffinit <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

noin 16-18 kpl muffinipellillä

 

100g kirsikkatomaatteja

1 pss (200g) kinkkusuikaleita

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 dl sinihomejuuston muruja( voit korvata myös jollain toisella juustolla)

1/2 dl kuivattua paahdettua sipulia

2 valkosipulinkynttä

n 1 rkl tuoreita basilikan lehtiä silputtuna

2 dl valion maustettua ruokakermaa 3 juustoa

3 munaa

1/2 dl sokeria

3 /4 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

3 tl leivinjauhetta

6 dl vehnäjauhoja

mustapippuria oman maun mukaan

1-2 dl emmental juustoraastetta muffinien päälle (+ hieman sinihomejuustomuruja)

 

Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit neljään osaan. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, suola ja pippuri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kerma ja öljy, kääntele isolla lusikalla varovasti sekaisin pohjasta asti. Lisää kinkkusuikaleet, paahdettu kuivattu sipuli, basilikanlehtisilppu ja valkosipulimurska. Sekoita varovasti. Sihtaa joukkoon jauhot ja kääntele varovasti lusikalla sekaisin, vain sen verran kuin on pakko. Älä vatkaa. Lisää tommaatit. Lusikoi taikina muotteihin. Laita halutessasi jokaisen muffinin pinnalle puolikas kirksikkatomaatti ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.

P.S. Itse käytin amerikan muffinivuokia ja taikinasta tuli sopivasti 12 muffinia.