Aikaisemmin tuli tehtyä Kätköleipää, jonka ohjeen pohjilta lähdin tuunaamaan uunilihatsua. Idea on hyvin pitkälti säilynyt samana, mutta täytteenä on riisiä, jauhelihaa ja sipulia. Ai niin, ja tulihan tuota pohjataikinaa sekoteltua sämpylä-, ruis- ja vehnäjauhoista. Maku on lähellä lihatsua, mutta ilman tihkuvaa uppopaisto-rasvaa. ^^

1866867.jpg

Katso Kätköleivän ohje

Täyte:

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />300 g jauhelihaa + ½ tl suolaa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

100 g sipulia tai punasipulia, pieneksi pilkottuna

1 dl puuroriisiä (suolaa oman maun mukaan)

100-150 g ruohosipulituorejuustoa

½ tl jauhettua mustapippuria

 

Pinnalle:

2 rkl ruisleseitä

 

Keitä riisi.

 

Paista jauheliha pienessä määrässä öljyä sillä aikaa kun riisi on kiehumassa. Kun jauheliha alkaa ruskistua tasaisesti, lisää sipulimurska. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Paista jauheliha murumaiseksi. Ota paistinpannu pois liedeltä ja jätä jauheliha-sipuliseos jäähtymään kannen alle.

 

Kaulitse taikina, ja levitä ensiksi pohjan päälle tuorejuusto. Levitä seuraavaksi riisi ja jauheliha-sipuliseos. Kaulitse toinen puoli taikinasta ja aseta päälle kanneksi. Pistele ilmareikiä haarukalla ja voitele uunilihatsu vedellä. Ripottele päälle ruisleseitä, tai muita haluamiasi leseitä / siemeniä.

 

Paista kuten kätköleipä.