2127788.jpg

Glögikakku<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Ainesosat

Pohja:
150 g joulupipareita
75 g margariinia
Täyte:
2 munaa
0,5 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl glögiä tai esimerkiksi karpalomehua
(laimentamatonta)
1-2 tl piparkakkumaustetta
5 liivatetta
2 dl kuohukermaa
Kiille:
2 dl glögiä (laimentamatonta)
1 dl vettä
4 liivatelehteä

¤ Levitä leivinpaperi irtovuoan pohjalle. Jauha pohjaa varten piparit tehosekoittimessa ja lisää sulatettu rasva joukkoon.
¤ Vatkaa täytettä varten munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita juusto joukkoon.
¤ Kuumenna glögi ja lisää siihen mausteet. Liota liivatteita kylmässä vedessä noin viisi minuuttia, puserra ylimääräinen vesi pois ja liota ne kattilassa miedolla lämmöllä tai mikrossa täydellä teholla (10 - 20 sekuntia). Kaada liivatteet ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vatkattu kerma.
¤ Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi. Tee sillä välin kiille.
¤ Sekoita kiillettä varten glögi ja vesi. Lisää liivatteet kuten edellä. Jäähdytä.
¤ Kaada jäähtynyt kiille hyytyneen kakun päälle varovasti ja anna hyytyä kylmässä vielä noin viisi tuntia.
¤ Irrota kakku vuoasta ja koristele se halutessasi esimerkiksi mantelilastuilla.