Osan jouluruo'ista halusin itse tehdä, mutta osan jätin suosiolla teollisen keittiön huoleksi. Ja hyvin toimi meillä tämä ratkaisu; tehdään ne mitä hyvin osataan ja käydään loput kaupasta. Elikkäs maksa- ja porkkanalaatikot tein itse - ja kyllä kannatti! :D Imelletyn perunalaatikon roolin näytteli kaupan valmislaatikko. Ja hyvä niin, meikäläisellä ei olisi tarpeeks kärsivällisyyttä sen vääntämiseen. Lanttulaatikko loistaa poissaolollaan siksi, että meijän perheessä kukaan ei liiemmin sen perään ole. Rosolli on kaupan kans (ok, pientä laiskuutta xD) ja karjalanpiirakat on rainbown valmispakasteesta ^^ Itsetehdyllä munavoilla ja omassa uunissa paistettuna tosin. Juomina kotikaljaa ja vissyä. Karjalanpaisti ei mahtunut samaan mahaan laatikoiden kanssa, joten se jätettiin suosiolla toiseen kertaan.

2174173.jpg

Porkkanalaatikko<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1½ dl riisiä

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />4 dl vettä

5 dl maitoa

500 g porkkanoita

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

3-4 rkl siirappia

1 kananmuna

1 dl kermaa

 

Pinnalle:

korppujauhoja ja voinokareita

 

Keitä riisipuuro. Laita riisit kiehuvaan veteen. Kun vesi on melkein kokonaan imeytynyt riisiin, lisää maito ja hauduta puuro kypsäksi. Keitä porkkanat ja soseuta ne. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja kaada uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja halutessasi muutama voinokare. Paista +200 asteessa noin tunnin. Mulla oli vähän pitempäänkin, mut tuli ihanan rapsakka pinta.

 

 

Maksalaatikko

 

2 dl puuroriisiä

8 dl vettä

2 tl suolaa

5 dl maitoa

1 rkl margariinia tai öljyä

1 sipuli

350 g jauhettua naudan maksaa

1 muna

1 ½ dl rusinoita

4-5 rkl siirappia

¼ tl valkopippuria

1 tl meiramia

[Pinnalle:

 voinokareita]

 

Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota sipulikuutiot rasvassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kylmä maito, kuullotetut sipulikuutiot, maksa, muna, rusinat ja siirappi. Mausta seos valkopippurilla ja meiramilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja laita muutama voinokare pinnalle. Paista 175 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia.