Tuli vähän semmosta viestiä ruokapöydän toiselta puolen, että ois kiva jos joskus syötäis jotain pastaruokaa. Ovat terveellisempiä ja silleen. Vaikken olekaan päätoiminen ruoanvalmistaja (ah olen sydämeltäni leipuri xD) päätin ottaa tehtävän vastaan ja etsin käsiini pastaruokien ohjeita. Tutkiessani "pastamaailmaa" huomasin, että mahdollisuuksia on monia tavallisen spagetin lisäksi. :) Varmasti rupeaa perunan mussuttaminen vähenemään tässä ruokakunnassa.

Fusillia sieni-jauhelihakastikkeen kanssa

3-4:lle

 

250-300 g Täysjyvä Fusilli Makaronia

 

Kastike:

200 g herkkusieniä

1 sipuli

1-3 valkosipulinkynttä

1 rkl rypsiöljyä

300 g vähärasvaista jauhelihaa

1 tlk tomaattimurskaa

vähän vettä

suolaa

mustapippuria myllystä

persiljaa

 

Viipaloi tai puolita herkkusienet ja paista niitä hetken aikaa omassa liemessään. Kaada sienet lautaselle odottamaan. Lisää pannulle öljy ja silputut sipulit ja kuullota pehmeiksi. Lisää jauheliha murusina ja paista. Kaada joukkoon tomaattimurska ja vähän vettä.

 

Mausta ja lisää sienet heti tai vasta vähän ennen tarjoilua. Anna kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia. Keitä pasta ja tarjoa kastikkeen kera. Ennen pastaa tai sen jälkeen maistuu raikas vihreä salaatti porkkanaraasteella höystettynä.