Zimzalabim: Persikkarahkapiirakka tulee kielenne viemän. Piirakka on vaarallisen täyteläistä, raikkaalla sitruunapotkulla kyyditettynä. :D Makujen kiistaton tasapaino saa vastustamiskykyisimmänkin rahkavihollisen makunystyrät heltiämään! Persikan makeus, rahkan pehmeys, sitruunan kirpakkuus = siitä on parhaat piirakat tehty! :)
Siistin palan leikkaaminen oli yllättävän vaikeaa. Siksipä tein suklaakoristeen eteen, jotta katselijoiden huomio kiinnittyisi muualle. Ovelaa. :P
Persikkarahkapiirakka
pohja:
1 dl sokeria
1 kpl kanamunia
3 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia (voiteluun myös margariinia)
täyte:
1 tlk persikanpuolikkaita 480 g
1 dl kermaa
1 sitruuna (kuori + mehu)
1 prk maitorahkaa 250 g
2 rkl perunajauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 tl van. sokeria
kananmunan keltuainen
kananmunan valkuainen
Vaahdota marg. ja sokeri. Lisää munat ja jauho. Sekoita tasaiseksi. Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle sopiva leivinpaperi sekä voitele ja jauhota vuoan reunat. Painele taikina vuoan pohjalle reunoille ohueksi kerrokseksi. Valuta persikat. Aseta taikinan päälle. Vaahdota kerma. Raasta sitruuna ja purista mehu. Yhdistä rahka, perunajauhot, sokerit, sitruunan mehu ja kuori ja keltuainen. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Yhdistä rahkaseos kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. Kaada persikoiden päälle vuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 1 tunti. irrota jäähtyneenä. Jos ruskistuu liikaa peitä leivinpaperilla.
***
Sen vielä haluan mainita, että olipahan haasteellinen tehtävä vatkata yksi valkuainen vaahdoksi. Tuli meinaan rannejumppaa hoitaessani homman lusikalla. xD
Kommentit