Nyt kyllä tuli just sellasia perunarieskoja ku pitikin! Olen sen verran huijari, että ekan yrityksen tuloksia en julkaissut. Muuta vikaa niissä ei edelliskerralla ollu ku se, että ne oli mauttomia ja kovia. :P Eli "pikkuvikoja". Mutta nämä sen sijaan... ovat HYVIÄ. :) Pehmeitä ja maukkaita. Näitä vois mussuttaa useemman putkeen. Ai niin ja jos joku ottaa nenukkiin, niin tiedän, ettei näillä savolaisväännöksillä rieskasta paljoakaan alkuperäisen rieskan kanssa ole tekemistä. Hyvvee se o silti!

1239437493_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje Keskipohjanmaa.net:stä
Perunarieska valmistuu näillä ohjeilla:

½ l perunasosetta
½ tl suolaa (pistin kokonaisen teelusikallisen)
1 muna
2 dl ohrajauhoja (vehnäjauhoja laitoin)

Lisää notkeaa perunasoseeseen suola, muna ja jauhot. Sekoita esimerkiksi puuhaarukalla. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle ja taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi, pyöreiksi rieskoiksi. Paista kuumassa 275-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

***

Meijän uunilla riitti 250 celsius-astetta ja 9 minuuttia.