Oikealta nimeltään "Suolaiset kiekot", mutta olihan tuota väännettävä ku on niin jäykän olonen nimi. Viimeksi on tullu pizzapyöröjä tehtyä joskus yläasteaikoina. Vielä oli kotsan-vihko tallessa niin pääs verestämään makumuistoja. Nams! Kyllä ovat vieläkin hyviä. Täytevaihtoehtojahan voi mielensä mukaan vaihdella, niin ei tuu aina samalaista. Itse tein tällä kertaa tonnikalaversion. :)

1243062400_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pizzapyöröt

Valmista annos perus-, rahka- kermaviili- tai perunavoitaikinaa. Ohessa on ohje kermaviilivoitaikinalle.

 

Kermaviilivoitaikina

 

150 g voita tai margariinia

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 prk (2 dl) kermaviiliä

 

1. Kuutioi voi tai margariini.

2. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.

3. Nypi jauhoseos voin/margariinin joukkoon.

4. Lisää kermaviili. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

5. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa hetken ennen leipomista. Valmista sillä välin pyöröjen täyte.

 

Täyte

 

1 rkl öljyä

1 pieni sipuli (tai ½ pussia sipulikuutioita)

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

¼ tl suolaa

½ tl mustapippurirouhetta

1 tl basilikaa

 

Valitse makuaine ja lisää täytteisiin:

 

1) Juusto:

- 3 dl juustoraastetta

 

2) Liha:

- 2 dl kinkkua rouheena/kuutioituna

- 2dl juustoraastetta

 

3) Kala:

- 2 dl tonnikalaa/ savukalaa/ katkarapuja

- 2 dl juustoraastetta

 

4) Kasvis:

- 3 dl kasviksia hienonnettuna/ juureksia raasteena

- 2 dl juustoraastetta

TAI

- 3 dl sieni-sipulisilppua

- 2 dl juustoraastetta

 

1. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta sipulisilppua n. 5 min.

2. Lisää muut aineet ja hauduta vielä n. 10-15 minuuttia.

 

Pyöröjen valmistaminen:

1. Levitä jäähtynyt täyte kaulitulle voitaikinalevylle.

2. Rullaa levy ja paloittele osiin, nosta palat kiekoksi leivinpaperin päälle.

3. Paista uunin keskitasolla 225 °C n. 10-15 min.