Oikealta nimeltään "Suolaiset kiekot", mutta olihan tuota väännettävä ku on niin jäykän olonen nimi. Viimeksi on tullu pizzapyöröjä tehtyä joskus yläasteaikoina. Vielä oli kotsan-vihko tallessa niin pääs verestämään makumuistoja. Nams! Kyllä ovat vieläkin hyviä. Täytevaihtoehtojahan voi mielensä mukaan vaihdella, niin ei tuu aina samalaista. Itse tein tällä kertaa tonnikalaversion. :)
Pizzapyöröt
Valmista annos perus-, rahka- kermaviili- tai perunavoitaikinaa. Ohessa on ohje kermaviilivoitaikinalle.
Kermaviilivoitaikina
150 g voita tai margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk (2 dl) kermaviiliä
1. Kuutioi voi tai margariini.
2. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.
3. Nypi jauhoseos voin/margariinin joukkoon.
4. Lisää kermaviili. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
5. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa tai pakastimessa hetken ennen leipomista. Valmista sillä välin pyöröjen täyte.
Täyte
1 rkl öljyä
1 pieni sipuli (tai ½ pussia sipulikuutioita)
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
¼ tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
1 tl basilikaa
Valitse makuaine ja lisää täytteisiin:
1) Juusto:
- 3 dl juustoraastetta
2) Liha:
- 2 dl kinkkua rouheena/kuutioituna
- 2dl juustoraastetta
3) Kala:
- 2 dl tonnikalaa/ savukalaa/ katkarapuja
- 2 dl juustoraastetta
4) Kasvis:
- 3 dl kasviksia hienonnettuna/ juureksia raasteena
- 2 dl juustoraastetta
TAI
- 3 dl sieni-sipulisilppua
- 2 dl juustoraastetta
1. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta sipulisilppua n. 5 min.
2. Lisää muut aineet ja hauduta vielä n. 10-15 minuuttia.
Pyöröjen valmistaminen:
1. Levitä jäähtynyt täyte kaulitulle voitaikinalevylle.
2. Rullaa levy ja paloittele osiin, nosta palat kiekoksi leivinpaperin päälle.
3. Paista uunin keskitasolla 225 °C n. 10-15 min.
Kommentit