Saksassa rakastuin croissantteihin. Leipomosta noudetut vastaleivotut croissantit oli aamiaisen kuningas! Aijai... Kaipaus on nyt kova. Sen vuoksi sainkin kuningasidean tehdä croissantteja itse. Ei olisi kannattanut. Tällä taitotasolla voitaikinan valmistaminen käsin meni lähinnä tappeluks. Mutta sain (iskän avulla) kumminkin croissantit paistettua. Maku oli pettymys! Saksassa syömiini croissantteihin verrattuna näiden makua voisi kuvata sanalla "mauton".
Croissantit
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
150 g margariinia
1/2 dl sokeria
n. 1,2 l vehnäjauhoja
kaavilointiin:
100 g margariinia
voiteluun:
munaa
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, pehmeä margariini, sokeri ja jauhot.
2. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
3. Kaaviloi taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä levy. Levitä pehmeä margariini levylle siten että puolet levystä peittyy.
4. Taita levy nyt kolmeen osaan ja kaaviloi jälleen levyksi. Jatka kaavilointia vielä 2-3 kertaa kuten edellä.
5. Leikkaa kaaviloidusta, suorakaiteen muotoisesta levystä n. 10 cm levyisiä neliöitä.
6. Leikkaa neliöt kolmioiksi ja pyöritä ne sarviksi.
7. Kohota sarvet, voitele ne munalla ja paista 225 asteen lämmössä n. 10 min.
Kommentit