Valkosuklaiset pikkuleivät

Keksejä tulee tehtyä melko harvoin, koska on vähän huonoja muistoja niistä vähistä kerroista ku oon jotain suklakeksejä leiponut.. Niiden kanssa kun pitää olla niin tarkkana, etteivät kerkeä yhtään tummumaan liikaa tai se maistuu jo palaneelta. Suureksi ilokseni näiden keksien kanssa ei käynyt niin, liekö se johtuu kokemuksen kasvusta vai loistavasta ohjeesta. Mene ja tiedä, mutta nämä ainakin olivat kielen mukanaan vieviä! :D

 

686745.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaakaojauhetta

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

8 rkl suolatonta voita

1 1/2 rkl sokeria

1 iso muna

1 tl vanilliinisokeria

 

Täytteeksi/päälle:

sulatettua valkosuklaata

 

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vanilliinisokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi. Kauli taikina levyksi ja ota siitä sydänmuotilla pikkuleipiä. Paista 175 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Jäähdytä. Koristele valkosuklaalla. Voit tehdä täytekeksejä levittämällä suklaata keksille ja painamalla päälle toisen keksin! Laita jääkaappiin kovettumaan!