Tänään kavereiden kesken juhlittavia synttäreitäni varten leivoin eilen näitä marjaleivoksia. Pohjat olin paistanut pari päivää aikaisemmin pakkaseen. Hm.. maku on kiva, mutta ulkonäkö ei ihan niin kiva. En osaa käyttää hyytelösokeria tarpeeksi nopeesti! xD Mun vauhil se kerkee aina vähästä ennen jähmettyä liian jähmeeks, ja sit taas pitää kuumentaa.

 

750829.jpg

 

Juhlaleivokset<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Pohjataikina

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200 g voita tai margariinia

1 dl Siro hienosokeria

1 kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte

1 prk (200 g) ranskankermaa

0,75 dl Fariinisokeria

1 tl Vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa

 

Päälle

Tuoreita marjoja

 

Hyytelösokerikuorrutus (kiille)

2 dl vettä

1 dl Dansukker Hyytelösokeria 

 

Voitele leivosvuoat tai piirasvuoka.

 

Vatkaa rasva ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Leivo taikina tangoksi, jonka leikkaat paloiksi. Annoksesta tulee yksi iso tai 25 pientä leivospohjaa.

Vuoraa leivosvuoat taikinalla ja anna leivospohjien kovettua kylmässä 15-20 minuuttia. Paista pellin päällä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla. Irrota hieman jäähtyneet leivospohjat vuoista.

 

Vatkaa ranskankerma vaahdoksi, lisää Fariinisokeri ja vatkaa vielä hetki. Mausta seos Vaniljasokerilla ja lisää vaahdotettu kerma joukkoon. Pane 2-3 tl täytettä leivospohjille. Koristele tuoreilla marjoilla.

 

Valmista hyytelösokerikuorrutus Hyytelösokeri-pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kuorrutus lusikalla marjojen päälle.