Etiskelin eilen netistä suomalaisia perinneruokia. Vähän sitä silmällä pitäen mitä voisin mahdollisesti leipoa Englannissa hostäidilleni... Tämä oli yksi löydöistäni. Varovaisena kokkina puolitin ohjeen, mutta tässä alkuperäinen. Huomasin tästä myös riisitäytteisen version, se voisi sopia enemmän savolaiseen makuuni. :P Eipä sillä etteikö näitäkin söis.
Pyöröt<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Taikina:
5 dl maitoa
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />50 g hiivaa
1 muna
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
50 g voita
1,4 l vehnäjauhoja
Täyte:
1,5 dl mannasuurimoita
1 l maitoa
2 munaa
1 tl suolaa
1. Liuota hiiva haaleaan maitoon.
2. Sekoita muna, suola ja sokeri maidon joukkoon.
3. Lisää vehnäjauhot ja pehmeä rasva ja alusta taikina tasaiseksi. Kohota.
4. Vatkaa mannasuurimot kiehuvaan maitoon.
5. Sekoita aluksi ja anna hautua puuroksi.
6. Mausta suolalla.
7. Jäähdytä puuro ja lisää siihen kananmunat.
Leipominen:
8. Leivo kohonneesta taikinasta pyöreitä pullia ja taputtele ne mataliksi kakkaroiksi.
9. Anna kakkaroiden kohota ja levitä niiden päälle mannapuuroa.
10. Paista pyöröjä 225 asteessa 15 - 20 minuuttia.
11. Voitele kypsät pyöröt voisulalla. Tarjoa teen tai kahvin kanssa.
Kommentit