Liekö Ville Valon vai kenen vaikutuksesta halusin tehdä jotain johon tulisi kirsikkaa. Itse en välitä yhtään säilykekirsikoista, joten tuorekirsikat olivat luonnollinen valinta. Ja onhan nyt sesonkikin onneksi! :) Kaapista löytyi pussillinen blå bandin vadelmamousseakin, niin mikäs siinä sitten. Pohja on unelmatortun pohja, muuten sävelsin ohjeen itse. Täytteestä sen verran, että itse tulin ostaneeksi vain yhden purkin vadelmarahkaa, mutta kaksi olisi mennyt aivan hyvin. Leivosten maku on kirsikkataivaasta kotoisin ;)

717676.jpg

Kirsikkaleivokset<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

pohja

 

4 munaa

1 ½ dl sokeria

¾ dl vehnäjauhoja

¾ dl perunajauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

 

kostuta kahvilla

 

täyte

 

1 pss blåbandin vadelmamoussea, valmista ohjeen mukaan (tai n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl itsetehtyä)

2 prk (á 150 g) polar vadelmarahka-välipalaa

4-5 liivatelehteä + vettä

n. 100 g vadelmamarmeladia

siivutettuja tuoreita kirsikoita

5 dl mansikkakermaa

 

koristelu

 

suklaarouhetta

suklaaseen kastettuja kirsikoita

 

1. Laita uuni kuumenemaan 225 astetta.

2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää jauhoseos varovaisesti siivilän läpi nuolijalla sekoittaen.

4. Kaada ja levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

5. Paista uunissa keskitasolla 6 minuuttia.

7. Kumoa kypsä kääretorttulevy leivinpaperille. Poista leivinpaperi varovaisesti.

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen odottamaan. Kostuta pohja haalealla kahvilla. Sivele päälle vadelmamarmeladia, asettele sen päälle siivutettuja kirsikoita sen verran, että torttulevy on kokonaan niiden peitossa. Laita pohja jääkaappiin odottamaan ja valmista sillä aikaa vadelmamousse. Lisää valmiin vadelmamoussen joukkoon vadelmarahka ja vatkaa tasaiseksi. Pistä vadelmamousse-rahkaseos jääkaappiin. Ota liivatteet pois kylmästä vedestä ja purista niistä liika vesi. Lämmitä mikrossa pieni määrä vettä (n. ½ dl), liuota liivatelehdet tähän. Lisää liivateliemi vadelmamousse-rahkaseoksen joukkoon. Ota kääretorttulevy jääkaapista ja levitä seos torttupohjan päälle. Pistä takaisin jääkaappiin ja vatkaa kermavaahto kuohkeaksi. Levitä mansikkakerma leivoslevyn päälle. Leikkaa veitsellä levy 16 osaan. Koristele leivokset suklaarouheella ja kuudellatoista maitosuklaaseen kastetulla kirsikalla. Herkuttele! :)