Banaani-toffee juustokakku pekaanipähkinäkastikkeella. Kuullostaa vaikeammalta ku onkaan. Varoituksen sana: ei linjojaan vahtivalle. On niin täyttävä kakku, että pieni pala riittää. Ohjetta tulossa...

1394916.jpg

Banoffee Cheesecake with Toffee Pecan Sauce<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

For the base

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />75 g pecan nuts (use half for the base and half for the sauce)

110 g sweet oat biscuits

40 g melted butter

 

For the filling

3 medium, ripe bananas (225 g peeled weight)

1 tbsp lemon juice

3 eggs

350 g medium-fat curd cheese

1 x 200 g tub fromage frais (or philadelphia)

175 g golden caster sugar

 

For the sauce:

50 g butter

75 g soft brown sugar

50 g granulated sugar

150 g golden syrup

150 ml double cream

a few drops of vanilla extract

 

For the topping

2 tbsp lemon juice

3 medium, ripe bananas

 

Begin by toasting all the pecan nuts. Place them on a baking tray and bake in the oven for 6-8 minutes until lightly toasted. Then chop them small. Put the biscuits in a plastic bag, lay them flat and then roll with a rolling pin to crush them coarsely. Then tip them into a bowl and add the melted butter and half of the nuts. Mix them well, then press all this into the bottom of the cake tin and pre-bake the base in the oven 200 ºC for 10 minutes. Then reduce the temperature to 150 ºC. For the filling, first blend the 3 bananas and lemon juice in a food processor until smooth, then simply add all the rest of the filling ingredients. Blend again, then pour it all over the biscuit base and bake on the middle shelf of the oven for 1 hour. Turn off the oven and leave the cheesecake inside to cool slowly until completely cold.

 

To make the sauce, place the butter, sugars and syrup in a saucepan and, over a very low heat allow everything to dissolve completely. Let it cook for about 5 minutes. Pour in the cream and vanilla extract and stir until everything is smooth, then add the rest of the chopped pecan nuts. Remove it from the heat and allow it to cool completely before pouring it into a jug ready for serving.

 

When assembling the cheesecake, put 2 tbsp of lemon juice into a bowl. Slice the remaining bananas at an oblique angle into 5 mm slices, and gently toss them around to get an even coating of juice. Layer the bananas in overlapping circles around the centre.

Ohje on englantilaisesta leivontakirjasta. Jos joku tarvitsee apua ohjeen kanssa, niin kysykää vaan...

Tässä olis kaivattu käännös:

Banoffeejuustokakku toffee-pekaanipähkinäkastikkeella

 

Pohja:

75 g pekaanipähkinöitä (puolet pohjaan, puolet kastikkeeseen)

110 g makeita kaurakeksejä

40 g sulatettua margariinia

 

Täyte:

3 keskikokoista, kypsää banaania (n. 225 g kuorittuna)

1 rkl sitruunamehua

3 kananmunaa

350 g maitorahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

175 g hienosokeria

 

Kastike:

50 g voita

75 g fariinisokeria

50 g sokeria

150 g vaahterasiirappia

150 ml kuohukermaa

pari pisaraa vaniljauutetta

 

Koristelu

2 rkl sitruunamehua

3 keskikokoista kypsää banaania

 

Aloita pähkinöiden paahtamisella. Aseta ne uunipellin päälle ja paahda uunissa 200 ºC 6-8 minuuttia kunnes kevyesti ruskettuneet. Murskaa pähkinät pieneksi. Hienonna seuraavaksi keksit muovipussissa kaulimella, kaada murske keskikokoiseen kulhoon ja lisää sulatettu margariini ja puolet pähkinöistä. Sekoita hyvin ja paina muodostunut taikina irtopohjavuoan pohjalle, esipaista 200 ºC:ssa 10 minuuttia. Laske lämpötilaa 150 ºC:een.

 

Täytettä varten, muussaa 3 banaania yhdessä sitruunamehun kanssa yleiskoneessa kunnes sileää. Lisää loput täytteen aineksista ja paina nappia uudestaan. Vaihtoehtoisesti tämän voi tehdä vanhalla kunnon haarukkatekniikalla, kuten allekirjoittanut olosuhteiden johdosta. Kaada banaaniseos esipaistetun pohjan päälle ja paista uunin keskitasossa tunnin verran. Käännä virta pois ja jätä juustokakku sisälle jäähtymään, kunnes täysin kylmä.

 

Kastiketta tehdessä, sulata voi yhdessä sokereiden ja siirapin kanssa kasarissa miedolla lämmöllä kunnes kaikki ainekset ovat sulaneet täysin. Anna kiehua n. 5 minuuttia. Lisää kerma ja vaniljauute ja sekoita kunnes kastike on sileää, lisää sitten loput hienonnetuista pekaanipähkinöistä. Poista liedeltä ja anna jäähtyä täysin ennen kuin kaadat sen tarjoilukannuun tarjoilua varten.

 

Kun viimeistelet juustokakkua, kaada 2 rkl sitruunamehua kulhoon. Pilko jäljellä olevat banaanit viistosti, noin puolen cm:n paksuisiksi siivuiksi. Kasta hellästi sitruunamehussa ja asettele sitten lomittain kakun keskipistettä ympäröiden.