Niin kaksi viikkoa jälellä. Aurinkoista säätä tossa päivänä eräänä juhlistettiin lime-kookoskakulla. Alun perin piti Lime-unikonsiemenkakku oleman, mutta sattuneesta syystä ei kaupast löydetty unikonsiemeniä, niin kääntyi sitten tuohon mainitsemaani versioon. Hyvältä maistui näinkin, mutta jäi mielen pohjalle kutkuttamaan miten erilaiselta originaaliversio ois maistunu. :P Ehkä jonain päivänä.

1637266.jpg

Lime and poppy seed syrup cake<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />40 g poppy seeds

125 ml milk

250 g butter, softened

1 tbsp finely grated lime rind

275 g caster sugar

4 eggs

335 g plain flour

110 g potato flour / corn flour (or 445 g plain flour)

1 tsp baking powder

240 g sour cream

 

Lime syrup

125 ml lime juice

250 ml water

220 g caster sugar

 

Preheat oven to moderate 180 °C. Grease base and sides of deep 23 square cake pan.

 

Combine poppy seeds and milk in small jug; soak 10 minutes.

 

Beat butter, rind and sugar in small bowl with electric mixer until light and fluffy. Add eggs, one at a time, beating until combined between additions; transfer mixture to large bowl. Stir in sifted flours, cream and poppy seeds mixture, in two batches. Spread mixture into pan; bake about 1 hour.

 

Meanwhile, combine ingredients for lime syrup in small saucepan. Stir over heat, without boiling, until sugar dissolves. Simmer, uncovered, without stirring, 5 minutes.

 

Stand cake 5 minutes, turn onto wire rack over tray. Pour hot lime syrup over hot cake. Decorate with some grated lime strips / shredded coconut.