Niin piti saada juustosämpylöitä! :D Ja juustoinen maku näissä kokeilemissani sämpylöissä on ilmeinen! Kommenttina kotona kuulin, että on parhaita koskaan tekemiäni sämpylöitä. Lämmitti kokeilunhaluisen kokin mieltä. :) Ohje on muuten napattu Myllyn Parhaan sivuilta. Seuraavaksi voisikin koittaa jotain yrttimaustettuja sämpylöitä...

1672945.jpg

Juustosämpylät<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

noin 10 kpl

dl

 maitoa

25

hiivaa

1

tl

 suolaa

1

dl

 juustoraastetta (Emmental)

n. 6

dl

 Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja (=tumma vehnäjauho) 

1

rkl

 öljyä

 

 

 

Pinnalle:

n. 1

dl 

juustoraastetta

1

kananmuna

 

 

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi hiivaleipäjauhoilla. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

Leivo kohonnut taikina tangoksi ja ota siitä palasia uunipellille. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä. Levitä juustoraaste, johon kananmuna on sekoitettu sämpylöiden pinnalle ja paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.