1739456.jpg

Ja tämmöinen sisältäpäin katsoen:

1739457.jpg

Šakkikakku<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1. Aseta taikinanjakaja ensimmäiseen voideltuun vuokaan. Kaada varovasti tummaa taikinaa ulko- ja sisärinkiin jättäen keskimmäisen vaalealle taikinalle. Täytä ringit puoliväliin.

 

2. Poista taikinanjakaja varovasti nostaen suoraan ylöspäin. Huuhtele ja kuivaa se huolellisesti.

 

3. Aseta taikinanjakaja seuraavaan pannuun ja toista kohdat 1. ja 2. Näistä pohjista tulevat ylin ja alin kerros kakkuun.

 

4. Aseta puhdas ja kuiva taikinanjakaja kolmanteen voideltuun vuokaan. Kaada vaaleaa taikinaa ulko- ja sisärinkiin jättäen keskimmäisen tummalle taikinalle. Täytä taas puoliväliin saakka. Tästä pohjasta tulee keskimmäinen kerros kakkuun.

 

5. Poista taikinanjakaja kuten aikaisemmin. Paista kakkupohjat alla olevan ohjeen mukaisesti. Jäähdytä ja pistä odottamaan kakun täyttöä.

 

Taikina:

 

250 ml margariinia

660 ml sokeria

3 kananmunaa

2 tl vaniljaesanssia

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1 l vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 tl suolaa

0,5 l maitoa

113 g leivontasuklaata

 

Laita uuni lämpiämään 180 °C. Voitele kakkuvuoat.

 

Vatkaa isossa kulhossa sokeri ja margariini sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekä vaniljaesanssi ja vatkaa taas. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää se voi-sokeriseokseen maidon kanssa vuorotellen. Sekoita hyvin koko ajan. Vatkaa sähkövatkaimella vielä minuutti kunnes taikina on ihan tasaista. Jaa taikina kahtia. Sekoita sulatettu suklaa toiseen osaan taikinaa.

 

Täytä kakkuvuoat aiemmin annettujen ohjeiden mukaisesti ja paista kakkupohjia 30-35 minuuttia tai kunnes hammastikkukoe näyttää pohjien olevan kypsiä. Jäähdytä pohjia 10 minuuttia ennen kuin kumoat ne.

 

Valmista haluamasi kakkutäyte ja aseta kakkupohjat kuten neuvottu ylhäällä. Koristele mielesi mukaan. Vinkkinä kakkuvuoan valmistaja antaa suklaakreemin, jolla voi kakun viimeistellä…

 

Itse tein vain 2 pohjaa kolmasosan pienennetyllä ohjeella ja silti tuli riittävän iso kakku meijän taloudelle. :D (Mutta ohjehan lienee amerikkalainen, että varmaan ne amerikkalaiset perheet vetää nassuun enemmän kakkua tai sitten kutsuvat kaikki naapuritkin syömään. xD)