Leipaisinpas kätköleipää ku löysin niin jännän leipäohjeen netistä. :P Innovatiivista tässä on se, että täyte löytyy välistä, ei sit tarvitse ihmeemmin laittaa leivänpäällisiä. Kuvausta varten tosin koristin juustolla ja kinkulla. ^^
Kätköleipä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
(25 palaa)
<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />5 dl vettä
1 ps (11 g) kuivahiivaa
11 dl Pirkka-sämpyläjauhoja
1tl suolaa
2 rkl siirappia
1/2 dl öljyä
Täyte:
1 punainen paprika
1 pieni purjo
2 rkl öljyä
150 g savukinkkua viipaleina
100 g Pirkka Kevyt tuorejuustoa, maustamatonta
2 tl Pirkka Provencen Mixiä
Pinnalle:
1/2 dl kauraleseitä
1. Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos veteen. Sekoita joukkoon suola, siirappi ja öljy. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
2. Valmista sillä aikaa täyte. Kuutioi paprika. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä vihannekset. Jäähdytä vihannesseos. Silppua kinkkuviipaleet.
3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa leivinpaperin päällä 30 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä taikinalevy leivinpapereineen pellille ja sivele tuorejuustolla. Levitä päälle kasvisseos, kinkkusilppu ja yrtit.
4. Kauli taikinan loppu hieman pohjaa isommaksi levyksi myös leivinpaperin päällä. Nosta leivinpaperin avulla täytteen päälle kanneksi. Kostuta taikinan reuna kylmällä vedellä ja taita kansiosan reunat leivän alle. Painele reuna vielä haarukalla. Pistele leivän pintaan haarukalla ilmareikiä, voitele se kevyesti kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä.
5. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Paloittele leipä jäähtyneenä.
** Pienin muutoksin tein tätä: Purjon tilalta laitoin punasipulia, ku maistuu miun mielestä paremmalta. Maustamattoman tuorejuuston sijaan laitoin ruohosipulimaustettua ja savukinkun sijaan grillikinkkua. Ai niin, ja provencen yrtin unohdin kokonaan, mutta eipä tuo haitannu. :)
Kommentit