<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Rukiiset Kanttarellipiiraset
1 |
pkt |
Myllyn Paras Ruistaikinaa (<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />500 g) |
Täyte: | ||
2 |
rkl |
voita |
½ |
l |
kanttarellejä tai suppilovahveroita (tai porkkanaraastetta) |
3 |
dl |
Myllyn Paras Riisi+Ohra Suurimoseosta kypsänä (keitetty 1 dl:sta) |
2 |
|
sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita) |
2 |
|
keitettyä munaa |
2-3 |
tl |
yrttisuolaa (mikäli sienissä ei ole suolaa) |
1 |
tl |
rakuunaa |
1 |
tl |
mustapippurirouhetta |
100 |
g |
tuorejuustoa (esim. sieni- tai sitruunapippuri) (1 ohut rasia) |
200 |
g |
ranskankermaa (1 tlk) |
1 |
rkl |
sitruunamehua |
1 |
dl |
tuoretta tillisilppua (tai 1 rkl kuivattua maustetta) |
Voiteluun: | ||
|
|
munaa |
|
|
|
Ota taikina sulamaan ja valmista sillä aikaa täyte. Keitä 1 dl Riisi+Ohra (puuro- tai irtonainen suurimo sopivat molemmat) suurimoita lähes kypsiksi n. ½ litrassa kasvislientä. Kuullota sillä aikaa sieniä ja hienonnettua sipulia voissa kasarissa. Lisää seokseen munahakkelus ja muut täytteen ainekset ja mausta mieleiseksi. Lisää joukkoon keitetyt suurimot.
Kauli sulaneet taikinalevyt puolta isommiksi. Painele taikinasta pohjia pyöreällä muotilla tai juomalasilla. Kauli pohjat ohuiksi pyöreiksi piiraspohjiksi. Tai jaa kumpikin taikinalevy 10 palaan ja painele sormin tai pulikalla paloista pieniä piiraspohjia. Levitä niiden päälle täytettä 0,5 cm kerros, jätä reunat vapaaksi. Rypytä piiraiden reunat karjalanpiirakoiden tapaan. Voitele reunat munalla.
Voit tehdä piiraat myös pieniin matalareunaisiin piirasvuokiin, tällöin ei tarvitse rypyttää.
Paista 225-asteisen uunin alatasolla n. 20 min kauniin värisiksi.
Kommentit