2111289.jpg

Suklaatryffelit<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />400 g tummaa suklaata

2 dl kuohukermaa

3 rkl kahvia

1 tl vaniljasokeria

 

Kuumenna kuohukerma kiehuvaksi kattilassa, sitten pistä paloiteltu suklaa sulamaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada suklaaseos rasiaan ja jäähdytä jääkaapissa 3 h. Sitten ota teelusikalla nokareita ja pyörittele sormien välissä palloiksi. Tehtävää helpottaa sormien jauhottaminen kaakaojauheella, tai tomusokerilla. Voit myös pyöritellä pallot muussa haluamassasi päällysteessä kuten (hassel)pähkinä-rouheessa tai sulatetussa suklaassa (tässä tapauksessa pakasta pyörittelemäsi pallot ensiksi, etteivät ne sula).