Tossa joku viikko sitten Kanelitytön kakkuparatiisissa vieraillessani sain innoituksen kokeilla täytettyja ohukaisia. Hän oli tehnyt jauhelihapannaria, mutta ku toi meijän uuni ei paista pannukakkua tasasesti, niin hylkäsin haaveen samaisen ohjeen kokeilusta. Googlasin sit "täytetyt ohukaiset" ja löysin Finnfoodin sivuilta ohjeen jauhelihatäytteisiin ohukaisiin. Ai että olivat hyvän makusia! Lettuja tui kyllä meijän syömäriporukkaan nähden runsaasti, joten tästä saa useemmalle ruoalle apetta. Tuli mieleen, että majoneesilla sipastuna vois täytteen maku kruunaantua. Täytyy koittaa sitä seuraavaa lettua täyttäessä. :)

Täytetyt ohukaiset

 

Lettutaikina:

 

4 kananmunaa tai 2 dl kananmunavalmistetta

1 l maitoa

1 tl suolaa

2 dl ohrajauhoja

3 dl vehnäjauhoja

50 g sulatettua voita tai margariinia

paistamiseen öljyä, margariinia tai voita

 

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito, suola ja lopuksi jauhot voimakkaasti vatkaten. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin tunnin ajan. Lisää sulatettu rasva taikinaan ennen paistamista. Kuumenna pannu ja rasva mahdollisimman kuumiksi. Levitä taikinaa ohuelti pannulle. Paista letut molemmilta puolilta kullan ruskeiksi.

 

Täyte:

300 g jauhelihaa

1/2 tl suolaa

mustapippuria

1 tl basilikaa tai oreganoa

1 paprika

10 cm:n pala purjoa (laitoin punasipulia n. 100 g)

2-3 valkosipulin kynttä (valkosipulin jätin veks)

70 g tomaattipyreetä

1 dl vettä

1 dl juustoraastetta

 

Ruskista jauheliha pannulla ja mausta. Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Lisää pilkotut kasvikset ja purista valkosipuli jauhelihan joukkoon. Lisää tomaattisose ja vesi seokseen ja hauduta seosta 5-10 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste. Kääri täyte lettujen sisälle.