Marianne-mansikkatorttu kuulosti aivan ihastuttavalta ohjeelta, kun selailin Myllyn Parhaan reseptiarkistoa. Mariannekarkit ja mansikat on molemmat erikseen jo niin hyviä, että yhdessä ne on aivan voittamattomia! :D Myllynparhaan kauramuro-taikinasta syntyi maukas piirakkapohja. Ainut valitettava asia oli se, että leipurilla oli käytössä vähän turhan pieni vuoka, jolloin pohjasta tuli aavituksen liian paksu. Josta johtuen mariannevaahtoa jäi yli, ku ei mahtunu kaikkea tortun päälle... Ylimääräisestä täytteestä teinkin muffinivuokiin marianne-mansikkajäädykkeitä.

1248616628_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mansikka-Marianne Muropiiras

 

Piiraspohjat:

1

pkt

Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g) 

Kypsälle pohjalle:

n. 3

dl 

mansikka-, vadelma- tms. marjasurvosta 

Täytevaahto:

1

tlk 

vaahtoutuvaa kevytkermavalmistetta (2½ dl, esim. Flora Vispi) 

2 

tl 

sitruunamehua 

1

tlk 

sitruunarahkaa (200 g) 

1

tl 

vaniljasokeria 

150

g 

Marianne-rouhetta

Koristeeksi:

 

 

mansikoita, vadelmia, kirsikoita tai muita marjoja 

 

 

sitruunamelissan lehtiä 

Jaa sulaneen taikinapaketin molemmat levyt kahtia eli saat näin pohjat 4:lle piiraalle, painele taikina vuokien pohjille ja reunoille. Tai vaihtoehtoisesti käytä koko taikina yhteen isoon piirasvuokaan. Paista piiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 10 min (isoa piirasta n. 15-20 min) kauniin värisiksi. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. 

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää sitruunamehua ja -rahkaa. Mausta seos vaniljasokerilla ja karkkirouheella. 

Levitä piiraille marjasurvosta ja sen päälle täytevaahto. Koristele mansikoilla, vadelmilla, kirsikoilla tms. marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä. 

VINKKI: voit käyttää täytevaahdon tilalla appelsiinijäätelöä, jonka maustat karkkirouheella. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista ja koristele tuorein marjoin ja yrtein.