Täs viimesten työpäivien kunniaks päätin tehä lakkatortun. Huomenna viimeinen työpäivä! Jee! :) Yks hyvä puoli pysäköinninvalvojan hommissa on se että tulee käveltyä niin paljon, että voi syödä ihan mitä vaan. :D Tää torttu ei tosin hirmu kaloripitoinen ole, mutta kummiskii... Voi vähän töitten loppumista juhlistaa. Mutta tuota.. kiva eka lakkatorttu, pohja ehkä vois olla paremman makunen ilman kuitulisää. Ohje myllyn parhaiden sivuilta.

1249844328_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rasvaton Vadelma-Lakkatorttu

Ohessa on vadelmille, lakoille tai herukoille raikas tortturespti. Tortussa on rasvaton pohja ja lisäksi se on kuitupitoinen - pohjaan on lisätty Myllyn Paras Leseseosta, joka sisältää kauran, rukiin ja vehnän leseitä. Päälle terveelliset marjat ja voit nautiskella torttua hyvällä omalla tunnolla.

Piirakkavuoan halkaisija n. 28 cm, n.10:lle

Kuitupitoinen, laktoositon, ohjeessa ei ole käytetty rasvaa.

2

 

munaa 

½ 

dl

sokeria 

dl

Myllyn Paras Kuidukasta Kolmen Viljan Leseseosta 

1½ 

dl

Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja 

tl

leivinjauhetta 

 

banaani 

Kostutukseen: 

n. 1 

dl

vadelma- ja/tai lakkamehua 

Kypsän tortun päälle:   

1+1 

dl

vadelma- ja/tai lakkamehua 

dl

hyytelösokeria 

dl

vadelma- ja/tai lakkasurvosta tai -hilloa 

n. 5 

dl

vadelmia ja/tai lakkoja 


Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isohkoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min. Anna jäähtyä.

Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada hyytelömehu mukiin, jossa on i dl kylmää mehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä aikaa täyte tortulle.

Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai lakkoja, niin että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle. Laita torttu jääkaappiin hyytymään.

VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita eli niin, että puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.

***

Kaupassa käydessäni unohin ostaa banaaneja, niin sit laitoin 50 g margariinia ja kokonaisen desin sokeria ja tasan desin vehnäjauhoo. Sovelsin taas vaihteeks ohjetta. :P