Pitkään siinä kestikin ennen ku tulin toteuttaneeksi itselleni tehdyn lupauksen: joku kerta teen vielä tomaattisämpylöitä aurinkokuivatuista tomaateista. No nyt tein! Vihdoin ja viimein. Jollei parhaimmat sämpylät mitä tähän mennessä oon tehnyt, niin ainakin yhdet parhaimmista. Sämpylät olivat maukkaita, kuorestaan rapeita ja sisältä pehmoisia, sekä sopivan kokoisia. Eivät paljoa kalpenisi saksalaisenkaan leipomon sämpylöille. :D Ohjeeni on mukaelma Kotikokki.net-sivustolta löytyneestä ohjeesta.

 

Basilika-tomaattisämpylät

1½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja basilikaöljyssä

1 ½ - 2 tl kuivattua basilikaa

5 dl vettä

2 rkl siirappia tai sokeria

1 tl suolaa

2 dl kuidukasta (ruis-, vehnä- ja kauraleseitä)

2 pss kuivahiivaa

9 dl vehnäjauhoja

1 dl oliiviöljyä

voiteluun: vettä

pinnalle: kuidukasta tai muita leseitä

Valuta tomaateista öljy ja leikkaa ne saksilla pieniksi paloiksi. (Saa ostettua valmiiksi kuutioituna.) Sekoita lämpimään veteen siirappi, suola ja hiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää basilika ja tomaattisuikaleet. Lisää jauhoja ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 24 palaan. Leivo sämpylöiksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele vedellä, ripottele pinnalle hiutaleita. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 14 minuuttia.