Piti verestää Saksan muistoja ja tehdä pickerttejä. Poikaystävältäni saatu ohje on melko suurelle joukolle, niin päätin puolittaa ohjeen. Jälkeenpäin ajatellen neljällä jaettu ohje olisi kahden syömärin talouteen sopinut ehkä vielä paremmin. Varsinkin, kun paistaessa meinasi loppua maltti. Paksuutensa vuoksi eivät paistu ihan niin nopeesti kuin tavan letut. Ekat pickertit paloivat pinnasta, mutta jäivät raaoiksi sisältä. Hiljaa hyvä tulee, lämpöä alentamalla ja rauhassa paistamalla loput onnistuivat paljon paremmin. Silti hiivan maku oli turhan läpitunkeva. Ehkä sitä pitäisi laittaa vähemmän ensi kerralla...

Paikallinen erikoisuus Detmoldissa (kaupunki Saksassa) ovat pickert-nimiset pannukakut. Näitä paistettiin joka keskiviikko ja lauantai Biere Brotin Nagel-leipomossa. Ja ai että olivat suksee! Sankoin joukoin mummot veivät kotiin lämpimiä pickerttejä. Hostperheeni äidillä oli myös pickerttien teko hallussa. Ja minulta tietenkin kysyttiin: "Well, which ones are better? Mine or Micke's?" :P Now due to long distance I can tell the truth: Yours Jutta, but don't tell Micke. ;)

 

Pickert-pannukakut

500 g perunoita (keitä, kuori ja muussaa)

4 kananmunaa

0,75 tl suolaa

0,75 rkl sokeria

n. 500 g vehnäjauhoja

(½ dl öljyä - oma lisäys, sillä muuten olisi tullut liian kuivaa)

Sekoita ainekset yhteen ja anna seisoa jääkaapissa hetken.

Lisää:

1,25 dl maitoa

1 pala hiivaa (vähempi riittää, 3/4 pkt)

1,25 dl kermaa

400 g vehnäjauhoja (älä laita liikaa vehnäjauhoja, tarkkaile koostumusta)

Sekoita taikinaan ainekset (voit lisätä halutessasi rusinoita) ja anna taikinan turvota 30 min, sekoita uudestaan ja jätä lepäämään n. tunniksi.

Paista pickertit pannulla runsaassa rasvassa. Jos haluat vähentää paistorasvan määrää, lisää rasvaa taikinaan vastaavasti enemmän.

Herkuttele hillon, hunajan, siirapin, maksamakkaran yms. kanssa. :) Pickertit ovat niin täyttäviä, että käyvät ateriasta.