Ja maistellaan mansikkaa, torttua makiaa. Ihan kaiholla muistelen Saksassa syömääni Erdbeerkuchenia. Tämäkin oli hyvää, eikä yhtään vastenmielistä herkuteltavaa. Mansikkatorttu se kesän tekee!

 

Täytettävä torttupohja
(Ohje: www.perhekerho.net)

Vuoka:
Metallinen, pinnoitettu torttupohjavuoka,
halkaisija n. 28 cm

Taikina:
2 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 1/2 dl öljyä tai sulaa rasvaa

Vuokaan:
rasvaa ja (korppu)jauhoja

OHJEET:
Voitele ja jauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja lisää jauhot sekoittaen. Sekoita taikinaan lopuksi myös rasva ja kaada taikina vuokaan. Kallista vuokaa hieman tarpeen mukaan, jos taikina ei levity tasaisesti.

Paista torttupohjaa 175-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes se on ruskistunut kauniisti ja hieman irronnut reunoista. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat torttupohjan vuoasta.

Torttupohja säilyy peiteltynä huoneenlämmössä hyvänä ainakin pari päivää ja sen voi myös pakastaa hätävaraksi. Täytä torttupohja esim. kermavaahdolla, rahkalla tai moussella ja koristele marjoilla tai hedelmillä.

* Itse täytin mansikkahillolla ja pakastemansikoilla (piti käyttää pakastemansikat kuleksimasta) ja päällysen kirkastin hyyteläsokerilla. Hyytelösokeri pitää marjat (varsinkin pakastetut) kivasti kuosissa.