Aurinkoisen kesäpäivän iloksi tein eilen jäätelöä. Itse en jäätelökonetta omista, joten valmistus kestää hieman pidempään.. Mutta ihan yhtä hyvin onnistuu tavan pakastimellakin, ku muistaa ottaa välillä sekotettavaks. Tänään pääsimme vaniljajätskiä maistelemaan ja kylläpä oli hyvää. :D Kuvausta varten tehty eka pallo kerkes vähän alkaa sulaa, mutta eipä tuo haittaa.

792038.jpg

Vaniljajätskin ohje on kirjasta "Jäätelö, täydellinen nautinto"

Kermainen vaniljajäätelö<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

4-6 annosta

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />6 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko

4 isoa munankeltuaista

115 g hienoa sokeria

 

Kaada kerma isoon, paksupohjaiseen kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermaan. Laita myös tanko kermaan. Kiehauta, nosta kattila tulelta ja anna imeytyä 30 minuuttia.

 

Laita munankeltuaiset ja sokeri isoon kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Ota vaniljatanko pois kermasta ja lisää kerma hitaasti munaseokseen koko ajan hämmentäen. Valuta seos puhtaaseen kattilaan ja hauduta 10-15 minuuttia jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee niin, että se tarttuu lusikan selkäpuolelle. Älä päästä seosta kiehahtamaan, jotta se ei juoksetu. Ota kattila tulelta ja anna jäähtyä ainakin 1 tunti. Sekoita välillä, jotta pintaan ei tule kuorta.

 

Jos käytät jäätelökonetta, sekoita seosta käyttöohjeen mukaisesti. Vaihtoehtoisesti voit pakastaa seosta ilman kantta pakasterasiassa 1-2 tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoista. Kumoa seos kulhoon ja sekoita haarukalla tai yleiskoneella tasaiseksi. Laita jäätelö takaisin pakastimeen 2-3 tunniksi tai kunnes se on kovaa. Jos säilytät jäätelöä pitkään, peitä astia kannella.

 

Itse tein vielä toisen sekoituksen kahden tunnin päästä ensimmäisestä ja laitoin sitten takaisin pakkaseen yön yli. Ja tuli kuohkeaa. Vinkki: maistuu tosi hyvältä itsetehdyn mustikkahillon kanssa!