Ostin suomalaisesta kirjakaupasta viime viikolla Pienen pullakirjan. Kyllähän jokaisen suomalaisen leipojan täytyy tämmoinen kirja omistaa! Kyllä me sen verran pullakahvi-kansaa ollaan. :D Siitä saa sitten virikkeitä erilaisiin pullaohjeisiin, jos on kokeilevaa sorttia kuten allekirjoittanut. ^^ Pyöräytin tänään puolalaista pähkinäpullaa. Perin simppeli ohje. Muuten oli hyvänmakusta mut täytyy myöntää että mehevyyttä olisin kaivannut.. täytyy tulevaisuudessa vähän soveltaa ohjetta.

1827084.jpg

Puolalainen pähkinäpulla

½ annos pullataikinaa<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Täyte

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />50 g margariinia

1 sitruunan raastettu kuori

1 dl sokeria (laitoin vain puolet, silti oli tarpeeks makeeta)

250 g saksanpähkinää rouheena

 

Tee pullataikina ja kohota. Kaulitse taikina 60 cm pituiseksi suorakaiteeksi. (Tai jaa se kahtia ja kaulitse kahdeksi pellinlevyiseksi.) Levitä täyte päälle ja kieritä taikinalevy rullalle. Leikkaa niin, että tulee kaksi kääretortun näköistä pitkoa. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen, anna rullien kohota leivinliinan alla sen aikaa. Voitele ne margariinilla juuri ennen uuniin laittoa. Paista n. 35 minuuttia.

 

**

Tulen soveltamaan tätä niin, että jaan rullat pulliksi ennen uuniin laittoa, ja paistan vähemmän aikaa. Ja margariinin jätän voitelusta veks, ei nimittäin anna mielestäni mitään erityisempää kauneutta tai makua.