Dee niinkuin dallaspulla. Muutaman kerran on noita dallaspullia tullu tehtyä ja tähän asti aina on ollut pieniä puutteita. Millon on täytettä ollut liian vähän, millon liian paljon. Mutta nyt, viimein sitä tuli juuri sopivasti. :) Manteleita en täytteeseen laittanu ku halusin tietää miltä maistuu ilman. Maistuu ehkä jopa paremmalta manteleitta. Vähän tuli vaaleita pullia ku en voidellu, mutta eipä tuo mittää.

1240067786_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Dallaspullat

 

Pullataikina

2 1/2 dl maitoa

1 ps (11 g) kuivahiivaa

1 dl sokeria

3/4 tl suolaa

1 muna

2 tl vanilliinisokeria

2 tl kardemummaa

75 g leivontamargariinia tai voita

noin 7 1/2 dl vehnäjauhoja

 

Täyte

75 g leivontamargariinia tai voita

1 muna

¾ tlk (188 g) (à 250 g) maitorahkaa

0,75 dl sokeria

1 ½ tl vaniljasokeria

1 ½ pss (à 63 g) vaniljakastikejauhetta (Blåband)

 

Voitelu ja koristelu

1 muna

raesokeria

 

1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 astetta). Sekoita maidon joukkoon sokeri, suola, muna, vanilliinisokeri ja kardemumma sekä pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva. Vaivaa taikinaan noin 1/3 jauhoista. Lisää pehmeä rasva. Vaivaa loput jauhot vähitellen. Taikina saa kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

 

2. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muna, rahka, sokeri, vanilliinisokeri ja vaniljakastikejauhe.

 

3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli taikina 30 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Rullaa levy kääröksi pitkän reunan suuntaisesti.

 

4. Jaa taikinarulla kahteen osaan ja siitä edelleen kahdeksaan palaan. Taikinasta tulee 16 kierrepullaa. Pane pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa puolisen tuntia.

 

5. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 10 minuuttia.