Maku miedon sitruunainen, oikeastaan sitruunan maku jää kielelle kun keksi on jo ahmaistu. :P Koristelussa käytin kaakaojauhetta ja sulatettua sitruuna-limevalkosuklaata. Suurimman osan kekseistä koristelin tosin nonparelleilla, ennen ku välähti että hei tässähän voi käyttää jotain muutakin. xP Ohjeesta sen verran, että itse jouduin lisäämään jauhoja käsivaralla, koska taikinaa ei ois muuten saanu kaulittua.

1845452.jpg

Sitruunakeksit<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

80-85 kpl

 

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />250 g voita

250 g sokeria

500 g vehnäjauhoja

3-4 kananmunia (säästä yksi keltuainen voiteluun)

ripaus suolaa                                            

runsaasti sitruunan raastettua kuorta (laitoin yhden sitruunan verran)

 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää kananmunat, suola, sokeri ja sitruunankuori hitaasti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot. Kun taikina on valmis, laita se jähmettymään jääkaappiin noin tunniksi pariksi.

 

Jaa taikina 5-6 osaan ja kaulitse ne jauhotetulla työpöydällä n. 5 mm paksuiseksi. Ota muoteilla mieleisiäsi kuvioita ja asettele keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele keksi keltuaisella ja ripottele raesokeria päälle. Paista kullanruskeiksi 180 – 200 ºC:ssa uunin tehokkuudesta riippuen, 10 minuuttia.

 

1854763.jpg